Op de zeepkist in tijden van crisis

Speechen tijdens een diploma-uitreiking, wat een feest. Maar ben je ook de rots in de branding in tijden van crisis?

Op de zeepkist in tijden van crisis.

Het coronavirus heeft ons in zijn greep, meer dan ons lief is waarschijnlijk.

Massaal keken we maandag naar de toespraak van de minister president want dat is wat we doen in tijden van crisis. We kijken naar onze leiders.

Waarom is dat zo belangrijk voor ons?

Zullen we even kwetsbaar zijn en elkaar een paar dingen toevertrouwen?

We zijn bang of misschien zelfs ziek, hebben zorgen, weten niet goed hoe het zit, zijn onzeker, zoeken houvast, weten niet wat te doen en hoe we ons moeten gedragen om aan deze onzekere en ellendige situatie het hoofd te bieden.
Dit geldt zeker ook voor collega’s waaraan jij leiding geeft en ze verwachten van jou dat je hun stevige rots in de branding bent. Daarover laten ze ook geen misverstanden bestaan.

Wanneer het jouw beurt is om op de zeepkist te staan, moet het dus over dit alles gaan. Je voelt dat het belangrijk is de juiste dingen te zeggen en je bent je ervan bewust dat ook de toon waarop je iets zegt uiterst gevoelig ligt. Jouw collega’s willen gerustgesteld worden, een woord van troost horen, begrip voelen voor hun zorgen en problemen. Ze willen ook weten wat er precies aan de hand is en hoe je de problemen gaat aanpakken. Tot slot willen ze horen wat er van hen verwacht wordt en wat zij kunnen doen.

Simpel toch of is het voor jou wellicht toch spannend?

Mag ik een poging doen je nog wat meer houvast te geven?

Het fundament onder je speech: “Weet waar je voor staat”

Neem vooral de tijd om na te denken over deze vraag want alleen wanneer je geloofwaardig en eerlijk overkomt, raak je jouw collega’s en ben je overtuigend. Denk dus goed na over waarden die nu voor jou belangrijk zijn.

Zorg dat jouw collega’s zich gezien voelen en gekend weten.

Sta stil bij wat er leeft onder jouw collega’s. Welke zorgen hebben zij? Wat doet dat met hen? Welke emoties gaan daarmee gepaard? Snap jij dat? Heb je er begrip voor? Voel je oprecht met hen mee? Geef hieraan uiting in je speech en begin ermee.

Verstrek informatie zo volledig en duidelijk mogelijk.

Breng de situatie en de manier waarop je het gaat oplossen zorgvuldig in kaart. Ben eerlijk, ook over wat je al wel en niet weet, blijf feitelijk en ben zo volledig mogelijk. Wat wil je bereiken en waarom? Hoe ga je dit organiseren? Welke middelen zijn daartoe beschikbaar? Wanneer verwacht je resultaat te zien?
Ben duidelijk over wat je nu van je collega’s verwacht. Wat staat jouw collega’s te doen, hoe moeten ze dat gaan doen, wie informeert hen daarover verder, met wie gaan ze samenwerken, op wie kunnen ze een beroep doen voor hulp of ondersteuning?

Tot slot maar zeker niet onbelangrijk.
Welke boodschap geef jij hen mee? Welk hart steek jij hen onder de riem? Saamhorigheid, verantwoordelijkheid, optimisme, creativiteit.

Wat vind jij op dit moment heel belangrijk, waar sta je voor en wat draag je uit? Zorg dat je hierin eerlijk en daarmee geloofwaardig bent.

Nog een laatste tip:
“Ga lekker de natuur in want wandelen houdt je brein gezond en brengt je tot adequate inzichten.”

 

Avatar
Bernadette van de Laak
bernadette@vlinder-en-blauw.nl


Over mij


Als jongste kind groeide ik op in een eenvoudig en hecht gezin, samen met 8 zusjes en 1 broer. Ik leerde er hoe waardevol het is om er voor elkaar te zijn, hoe belangrijk het is ieder in zijn waarde te laten en hoe fijn het is wanneer je elkaar versterkt. Vrijheid, empathie, warmte en gezelligheid kleurden mijn jeugd.

Ik volgde een opleiding tot creatief docent en werkte 38 jaar lang met plezier in het middelbaar beroepsonderwijs. Ik was betrokken, gedreven en ambitieus en kreeg kansen door te groeien. Toen ik een functie als leidinggevende accepteerde, wilde ik dat het mijn vak werd. Ik rondde de opleiding Master in Educational Management af aan de NSO in 2004. In 2005 werd ik directeur van een school voor Horeca-opleidingen. De laatste vijf jaar heb ik me gepassioneerd ingezet voor de bouw van een nieuw onderwijsgebouw en -hotel waar studenten het beste uit zichzelf kunnen halen.

Sinds 1996 wandel ik in binnen– en buitenland en weet daarmee uit eigen ervaring hoe effectief wandelen kan zijn om tot bezinning, reflectie en inzicht te komen.

Met het organiseren van leiderschapstrails wil ik verschil maken voor leidinggevenden die op een verrassende manier aan hun professionele ontwikkeling willen werken.  Ik put daarbij uit mijn talenten, mijn kennis van managementvraagstukken, mijn ervaring als leidinggevende en als wandelcoach maar bovenal uit mijn levenservaring.

Ik word gekend als een authentiek, creatief en integer persoon en weet anderen met mijn kwaliteiten in beweging te brengen.

Gastvrijheid en beleving zijn belangrijk voor mij en dat merken de deelnemers.

Het Sparrenpad                


“Een pad van verbinding”

Voor wie is dit programma bedoeld?

Het Sparrenpad is een trail voor bestaande teams of netwerken van leidinggevenden. Tijdens de trail faciliteer ik op creatieve manieren bezinning en reflectie op ieders rol als leidinggevende. De natuur is daarbij een rijke bron van inspiratie. Individuele werkvormen en gesprekken in tweetallen of de groep worden afgewisseld georganiseerd. Zo worden vraagstukken of dilemma’s gedeeld en uitgediept met collega’s of vakgenoten .

Wat levert het Sparrenpad jou op?                                                               

Het Sparrenpad draagt bij aan betekenisvolle ontmoetingen. Gesprekken krijgen de nodige diepgang wat inspirerend en verrijkend is in de ontwikkeling van ieders leiderschap.

Het sparrenpad is ook een uitstekende manier om de verbinding in een managementteam te versterken.

Wat gaan we precies doen?

Het sparrenpad wordt in overleg met de opdrachtgever op maat gebouwd.  In overleg met de opdrachtgever lopen we een trail van 4 tot 12 kilometer. De tijdsduur kan variëren van 2 tot 8 uur.  We nemen altijd de tijd voor een lunch, diner en/of picknicks. Het Sparrenpad kan in verschillende natuurgebieden in heel Nederland worden georganiseerd.

 

Vrijblijvend even bellen ?

Workshop             

 

“Kennismaken met een leiderschapstrail”

Voor directieteams of andere groepen van leidinggevenden is het mogelijk een workshop te volgen waarin je ervaart wat de kracht van een leiderschapstrail is.

Het betreft een 2-uur durend programma wat in elke gewenste regio van Nederland kan worden verzorgd.

Na ontvangst met koffie of thee, gaan we de natuurbos in en ervaar je tijdens enkele natuuroefeningen hoe effectief een leiderschapstrail kan zijn.

Het tarief voor deze workshop bedraagt 240,- excl. BTW en reiskosten.

In overleg wordt een picknick verzorgd. De bijkomende kosten worden per persoon berekend.

Voel je welkom om contact te zoeken via het contactformulier of bel me voor meer informatie.

 

Vrijblijvend even bellen?

De Eikenlaan                 


“Ontdek hoe jij het verschil kunt maken”

Waar loop jij tegenaan?                                                 

Je werkt in een complexe omgeving, dat zal door niemand ontkend worden. Je voelt je verantwoordelijk en je bent gedreven. De dagen vliegen voorbij. Vaak ga je naar huis met het besef dat je niet toegekomen bent aan dat wat je je had voorgenomen. Je zou vaker het verschil willen maken maar hoe doe je dat?

Hoe is het programma van “De Eikenlaan” opgebouwd?

Om te beginnen laat ik jou de positieve effecten van een wandeling en bijzondere oefeningen in de natuur ervaren. Het ontspant en stelt je in staat met gezonde afstand naar je werk te kijken.

We verkennen actuele ontwikkelingen in jouw situatie die een beroep op jouw doen. We besteden aandacht aan taken waar je energie van krijgt en die waarop energie weglekt.

We kijken naar levenslessen die jou hebben gevormd. Je krijgt daarmee zicht op waarden en overtuigingen die helpend of belemmerend voor jou zijn.

Tot slot gaan we op zoek naar de betekenis van die levenslessen voor jouw leiderschap. Je krijgt meer zicht op de vraag waarin jij het verschil kunt maken. Dit stelt je in staat bewuste keuzes te maken.

Wat levert “De Eikenlaan” jou op?

Ruimte voor wie jij bent, ruimte voor jouw kracht. Op weg naar geïnspireerd en overtuigend leiderschap, contacten die betekenisvol zijn, gefundeerde volgende stappen en draagvlak.

Wat gaan we precies doen?

We lopen 3 keer een route van ongeveer 8 kilometer.

In overleg bepalen we data en de regio waar we de trails lopen. We trekken 3 tot 4 uur uit voor elke trail en genieten ook altijd van een lunch.

Tussen de trails door ben ik telefonisch bereikbaar voor jou.

Aan “De Eikenlaan” gaat een intakegesprek vooraf waarin we jouw vraag verkennen en bezien of we een klik hebben.

Vrijblijvend even bellen?

Windstil                                          


“Een pad van ontspanning en herstel”

Waar loop jij tegenaan? 

Je hebt het gevoel dat je accu ver leeg is. Je dagelijkse beslommeringen slurpen energie. Je werkt te hard en nog heb je het gevoel dat je tekortschiet. Weekenden zijn niet lang genoeg om te herstellen. Je bent gedreven, voelt je verantwoordelijk en staat altijd voor iedereen klaar. De laatste voor wie je tijd maakt, ben je zelf.

Hoe ziet het programma eruit?

Met alle zintuigen laat ik je de positieve effecten van een wandeling in de natuur beleven. Buiten zijn voelt als thuiskomen, ontspant en brengt je dichter bij je gevoel.

We besteden aandacht aan signalen van je lichaam zodat je tijdig aanvoelt wanneer je rust moet nemen en niet over je grenzen heen gaat.

We verkennen activiteiten waarvan jij energie krijgt en welke energie kosten waardoor je jouw talenten leert kennen.

Door gesprekken te voeren over levenslessen en met behulp van bijzondere oefeningen in de natuur krijg je inzicht in je kwaliteiten en helpende of belemmerende overtuigingen. Hierdoor ontdek je waar jouw kracht ligt.

Wat levert “Windstil” jou op?

Ontspanning en inzicht. Op weg naar een situatie waarin jij bewuste keuzes maakt, je talenten verder ontwikkelt en optimaal uit de verf komt.

Wat gaan we precies doen?

We lopen 4 keer een route van 3 kilometer.

In overleg bepalen we data en de regio waar we de trails lopen.

We trekken 2 tot 3 uur uit voor elke trail en starten of sluiten af met een drankje.

Tussen de trails door ben ik telefonisch bereikbaar voor jou.

Aan “Windstil” gaat een intakegesprek vooraf waarin we jouw vraag verkennen en bezien of we een klik hebben.

Vrijblijvend even bellen?